Манчестър Юнайтед няма да включат престижния турнир в Амстердам в плановете си за предсезонна подготовка догодина след наказанията, които получиха след завършилия наскоро турнир.

Уейн Рууни и Поул Скоулс бяха изгонени във финала срещу Порто и сега двамата играчи са наказани за по 3 мача. Мениджърът сър Алекс Фъргюсън все още е ядосан на рефера Рууд Босен, който е изпратил специален доклад по случая, който е довел до наказанията.

"Повече няма да участваме в този турнир, можете да заложите на това. В подобни ситуации, когато всичко е в ръцете на съдията, ти можеш да разчиташ единствено, че здравият разум ще надделее. Това обаче не се случи и той пусна доклад до Футболната асоциация на Англия, откъдето решиха, че играчите трябва да бъдат наказани. Разочаровани сме от всичко това, но няма какво да направим", заяви Сър Алекс пред английските медии .

""/

Рууни и Скоулс ще могат да играят в първия мач за сезона срещу Фулъм, но ще пропуснат следващите 3 срещу Чарлтън, Уотфорд и Тотнъм. Решението на Футболната асоциация е доста спорно, защото преди 3 години играчите на Ливърпул Стивън Джерард и Нийл Мелър не бяха наказани за същите провинения на същия турнир.

Капитанът на Юнайтед Гари Невил определи решението като "срамно". Фъргюсън не стигна толкова далеч, но все пак каза, че е останал доста изненадан особено от наказанието на Рууни.

"От Футболната асоциация ни увериха, че Уейн няма да бъде наказан и дори това бе официално съобщено. Нямам представа какво е довело до промяна на решението", завършва шотландеца.

БЛАГОВЕСТ БЛАГОЕВ