Треньорът на Италия Марчело Липи коментира ситуацията в осма квалификационна група за Мондиал 2010.

"За момента квалификациите вървят добре. В първите си четири мача имаме три победи и едно равенство в България. Въпреки това, Ирландия спечели същия актив от точки. Ние не играем слабо, те се представят доста силно", заяви Липи.   

На 28-и март България гостува на Република Ирландия, а на 1-ви април приема Кипър. Италия от своя страна гостува на Черна гора и приема ирландците четири дни по-късно. През юни "скуадра адзура" пък ще играе за Купата на Конфедерациите.

Марчело Липи коментира и първите осминафинални срещи от Шампионската лига. Естествено треньорът акцентира върху представянето на италианските отбори.  

"Както казах преди първите мачове, всичко зависи от италианските отбори. Ако те покажат 100 процента от потенциала си - технически, психологически и физически, всичките три клуба ще се класират напред. Не трябва да се правят крайни изводи след само 90 минути игра. Трябва да се изчака и реваншът. Нищо не е решено. Челси, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Ливърпул не са представители на Англия, те са образът на глобализирания футбол, в който собствениците, треньорите и повечето от футболистите не са англичани"", коментира Липи.  

Интер гостува в Англия след нулево равенство срещу защитаващия титлата си Манчестър Юнайтед, Рома трябва да преодолява гол пасив срещу Арсенал в Рим, а Ювентус трябва да направи същото срещу Челси в Торино.