Нападателят на Милан Филипо Индзаги обяви, че не смята скоро да приключва с футбола по примера на бившия си съотборник Роналдо. Бившият италиански национал все още се възстановява от контузия, която го извади от игра за половин година, но продължава да запазва оптимистичния си дух.

"Контузиите винаги са били част от кариерата ми, но никога не съм се предавал, дори и в най-трудните моменти. Тайната на играта ми се крие в страстта и любовта, с която играя. Смятам, че съм късметлия, тъй като се занимавам с това, което обичам - футбола, и спечелих на два пъти Шампионската лига с Милан", коментира Пипо в обширно интервю пред официалния сайт на ФИФА.

"Отказът на Роналдо няма как да не означава нещо за мен, но не смятам и аз да спирам с футбола. Мисля, че всеки футболист трябва да решава за себе си кога е готов да продължи и кога - да спре. Уверен съм, че все още съм готов да продължавам да играя, дори и на 38. Когато преценя, че вече не мога да давам на треньорите, феновете и съотборниците си това, което мога най-добре, тогава ще спра с футбола", допълни Индзаги.