Българският халф на Страсбург Емил Гъргоров заяви, че не желае да играе повече за резервния отбор на клуба.

”Не говоря много добре френски, но не съм глупав и ситуацията ми е ясна. Треньорът ми бе обещал, че ще бъда в групата за мача в петък, но в сряда ми заяви, че не съм записан. Това не е нромално. Откакто се завърнах след контузията тренирам много здраво, а не получавам никакъв шанс. Страсбург ме купиха през лятото, но за какво? Това, което се случва в момента не е добре, нито за мен, нито за клуба. Има още 4 мача до края на първенството. Ще изчакам края на сезона, но повече за резервите няма да играя. Не виждам за какво”, каза Гъргоров пред френските медии.

От своя страна наставникът на Страсбург Жан Пиер Папен отрече да има нещо лично против българина.

”Никога не съм му обещавал нищо. Истината е, че Гъргоров бе контузен повече от 6 месеца и за момента не виждам нито къде, нито на мястото на кого мога да го пусна в средата на терена"

Относно бъдещето си в отбора бившият играч на ЦСКА заяви, че до края на месеца мениджърът му ще дойде във Франция, за да обсъди с клуба ситуацията.

”Не искам да създавам проблеми, защото уважавам клуба. Мениджърът ми ще дойде на 21 или 22 май, за да говори с президента и евентуално треньора за бъдещето ми, но мисля, че ще се наложи да си търся нов клуб.

ДЕНИСЛАВ ДЕНЧЕВ