В своеобразно дерби в квалификационна група 2 за Евро 2008, Франция записа важен успех с 2:0 над Украйна и стана остана начело в класирането. Петлите вече са едноличен лидер в таблицата с 15 точки в своя актив от шест изиграни срещи. Въпреки това те трябва да бъдат нащрек, тъй като три отбора в лицето на Италия, Шотландия и Украйна са с реални шансове за класиране, изоставайки съответно на две и три точки от тях.

 Домакинското предимство на Франция в днешния двубой като че ли предопредели развитието на срещата още преди нейното начало. Гостите бяха дошли за да измъкнат точка от своя противник, който пък умело ръководеше играта и постепенно налагаше своята воля. Въпреки по-добрата игра на французите обаче през първото полувреме не видяхме попадение в никоя от двете врати.

 През втората част обаче логичното нямаше как да не се случи. Първо Рибери в 57-ата минута откри резултата, а в 69-ата и Анлека бе точен за 2:0. "Петлите" имаха и още положения до края на двубоя но пожалиха своя съперник и го оставиха само с два гола в мрежата.

Франция - Украйна 2:0
1:0 Рибери (57)
2:0 Анелка (69)

БЛАГОВЕСТ БЛАГОЕВ