Чавдар Янков трябва да заведе Хановер 96 на спасителния бряг, пише в днешния си брой германското издание "Нойе Пресе". След като в няколко поредни мача треньорът Дитер Хекинг реши да не залага на българския национал в титулярния състав, срещу Майнц 05 наказанието на капитана Алтин Лала праща Янков отново сред стартовите единадесет и го превръща в основно оръжие на "червените". Българинът доказа, че се намира в добра форма, след като се включи чудесно като резерва в двубоя с Байерн (Мюнхен) в миналия кръг, а след това през седмицата отбеляза два гола в контролния мач срещу Хунсум, спечелен с 9:2.

В средата на терена Янков поема ролята на Лала, въпреки това може да я интерпретира по различен начин, пиша изданието. "След влизането си в игра срещу Байерн Чак много ясно показа, че се намира във възходяща форма. Той е един много добър играч и много ще помогне със сигурността си при владеенето на топката при изграждането на атаките. В ролята на агресивния дефанзивен халф пък ще се върне Хано Балич", коментира Хекинг.

Той сподели, че не е доволен от настройката на своите играчи в последните няколко мача. От 5 кръга Хановер няма победа и вече е застрашен от изпадане, а в приятелския мач срещу Хунсум Хекинг е бил поставил за задача на своите възпитаници да отбележат поне десет гола. "Това е въпрос на манталитет, с който този отбор има известни проблеми. Ако сега си мислим, имаме шест мача, все ще вземем три-четири точки от тях, това може да свърши зле", предупреди Хекинг.

ЦВЕТЕЛИНА КЕМАЛОВА