Любимецът на феновете на Манчестър Сити - Валери Божинов заяви пред официалния сайт на тима, че желанието му е да остане в отбора, но ще иска среща от мениджъра Марк Хюз, за да разбере какви са плановете му за новия сезон. Нападателят пропусна почти целия сезон, поради травма, а през май вкара първия си гол за "гражданите" срещу Тотнъм.

"Радвам се, че съм тук. Щастлив съм в Сити, защото ме подкрепяха, докато лекувах контузията си. Желанието ми е да остана, но искам да играя, защото следващият сезон е много важен за мен", коментира националът.

Божинов коментира и евентуален трансфер в посока Серия "А".

"Както се казва, всичко е възможно. Не мисля, че един играч трябва да остане завинаги на едно и също място. Уважавам тима, но имам някои въпроси, които трябва да изясня с шефовете", каза Божинов.

"Контузията бе доста тежка, но сега съм добре. Всеки иска да играе повече мачове. Това обаче зависи от мениджъра. Записах 11 двубоя, в които истински се наслаждавах. Сега целта ми е да се предпазя от травми и да направя една добра подготовка за новия сезон", допълни нападателят.

"Голът срещу Тотнъм беше много важен за мен. Наистина беше тежко да не тренирам и да бъда далеч от тима. Всеки нападател обожава да реализира попадения, затова бях щастлив от гола, но не и от резултата", завърши Божинов.