Повече от 1000 привърженици приветстваха новото попълнение на Атлетико (Мадрид) Серхио Агуеро - Кун на стадион "Висенте Калдерон". 18-годишният аржентински талант подписа договор с "дюшекчиите" за следващите шест сезона и усети любовта на публиката, когато стъпи за първи път на тревата на официалния терен. Агуеро премина тази сутрин задължителните медицински прегледи и бе представен официално във VIP-залата на "Висенте Калдерон". Клубът от Мадрид плати сумата от 23 милиона евро на Индепендиенте (Авеянеда).

Серхио Агуеро, носещ прякора Кун (главен герой от японско анимационно филмче) е роден на 2 юни 1988 година и е най-младият футболист в историята, дебютирал в аржентинския елит - на 15 години, един месец и 3 дни. Той е световен шампион до 20-годишна възраст от Мондиала в Холандия през 2005.

""/"Атлетико (М) е велик клуб и аз съм много щастлив, че имам възможността да бъда част от него. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си и се надявам в крайна сметка да станем шампиони" - каза Агуеро на пресконференцията след представянето. Той се изказа много ласкаво за звездата на "дюшекчиите" Фернандо Торес: "Торес е великолепен футболист и съм изключително доволен, че ще имам възможността да деля една съблекалня с него. Трябва доста да работя, за да си извоювам мястото до него".

ТАНЯ КАСАБОВА, по материали от испанската преса