„Този въпрос ме учудва, но ме ласкае, защото тези слухове са оценка на моята работа“. Така служебният регионален министър Иван Шишков отговори на въпроса на Мария Цънцарова в предаването „Защо, господин министър?“ дали ще бъде кандидат за кмет на София.

Според него този слух е оценка за добре свършената от него работа в служебния кабинет.

„В личен план искам да изкажа дълбоко възмущение за някои неща, които напоследък се закачат на служебния кабинет и респективно – на президента. Възмущава ме, че се говори за „петата колона“, за това, че сме русофили и защитаваме интересите на друга държава. Първото нещо, което служебният кабинет направи, е да откачи България от руския газ – това, което не направиха другите в рамките на техните мандати. Ние пуснахме интерконектора – това беше възможността категорично да се откачим от руския газ. Една политическа сила, която построи „Балкански поток“, в момента комфортно стои и гледа как обвиняват президента, че е русофил“, заяви Шишков.

Служебният регионален министър подчерта също, че не е вярно твърдението, че не е построен и метър от магистралите за последните 10 месеца.

„Ние имаме над 30 км, които сме въвели в експлоатация. Одобрил съм над 100 км ПУП за нови магистрали, включително довършване на „Струма“ до граничния пункт“, изтъкна министърът.

Шишков каза, че познава добре номинираният за регионален министър в проектокабинета „Денков-Габриел“ Андрей Цеков и смята, че той ще довърши започнатото от служебния кабинет.

Като неотложни задачи пред неговия наследник Шишков посочи довършването на магистрала „Струма“ и укрепването на свлачището пред тунел „Железница“.

Служебният регионален министър подчерта, че интензивно е работил за свързването чрез инфраструктурата на България с Европа. По думите му европейската свързаност на България е проблем, който назад във времето е бил игнориран.

Гледайте цялото интервю във видеото!