Шансовете за правителство намаляват. Дискусията за създаване на мнозинство не е напреднала нито на йота, така че аз не очаквам нищо друго да се случи.“ Това каза пред bTV служебният министър на правосъдието Крум Зарков.

По думите му имаме нужда не толкова от кабинет, колкото от парламент.

„Не просто да има парламент, а такъв, който да има мнозинство, което да приема необходимите решения. Ако ще се събира само да обърква Изборния кодекс, няма нужда“, добави Зарков.

Според него изборният закон ще прескочи ветото, наложено от президента Румен Радев.

Това  показва какви са приоритетите на доминиращата коалиция – тази на хартиената бюлетина, смята Зарков.

Той обясни, че явно се готвят за избори.

„Иначе защо ще е приоритет номер едно няколко часа, след като президентът върна с много аргументирано вето закона, той вече беше в правната комисия. За сравнение антикорупционния закон, който беше гласуван преди няколко седмици на първо четене, още не е стигнал до нея“, добави Зарков.

При нови избори той прогнозира за левицата не много добри резултати, ако конфигурацията е същата.

„Ако при нови избори се явим в същия състав, мисля, че няма никакво съмнение, че резултатът отново няма да е добър“, аргументира се Зарков.

По думите му социалистите не искат хартиената бюлетина.

„Социалистите провеждаха кампания след кампания за провеждането на машинен глас, защото те вярват, че той е по-добра сигурност за честността на вота. Не става дума, че е панацея и че е перфектно. Става дума, че е по-честно, а социалистите са привързани към честността на вота. Аз считам, че представлявам позицията, която нашата партия официално е заемала и обръщането ѝ от лидера, и от ръководството на 180 градуса преди няколко месеца, е необяснимо. Затова аз нямам никакъв проблем с позицията на партията си по този въпрос“, каза Зарков.