Националът Боян Йорданов бе главния виновник неговия клуб Олимпиакос да се върне в борбата за титлата на Гърция.

Късно снощи ”червено-белите” от Пирея постигнаха първата си победа в полуфиналните плейофи. Олимпиакос победи у дома Ираклис с 3:1 (26:24, 23:25, 26:24, 25:21) за 108 минути игра в зала ”Мелина Меркури”.

Преди тази среща отборът на Супер Бобо и Христо Цветанов губеше серията с 0-2 победи и при трета поредна загуба щеше да отпадне от борбата.

""

Супер Бобо Йорданов реализира 24 точки (4 аса, 3 блока). Христо Цветанов влезе като резерва и реализира 5 точки (1 ас, 3 блок) за победата на Олимпиакос.

""Така ”червено-белите” от Пирея, чийто мениджър е бившият капитан на националния отбор на България – Николай Желязков, намалиха серията на 1-2 победи. Олимпиакос е домакин на четвъртата среща на 26 април в зала ”Мелина Меркури” в Пирея.

”Спечелихме много труден мач, но най-важното е че го спечелихме. Успяхме да вземем глътка въздух в Олимпиакос и ... битката продължава. В следващия мач сме домакини и ще се борим отново за победата. Надявам се домакинството да ни помогне да продължим да играем в същия победен стил. Дори се надявам да играем още по-добре”, каза Боян Йорданов след победата.

ИВАЙЛО БАНЧЕВ