Ръководството на Лукойл Нефтохимик остро осъжда насилието над съдията Тодор Стоянов, нападнат след четвъртия мач от плейофите на България по волейбол между Марек Юнион Ивкони и Лукойл Нефтохимик на 7 април 2007 година, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Ръководството на бургаския отбор смята, че домакините на волейболните мачове носят отговорност за безопасността и сигурността на отборите, съдиите и публиката по време на мачовете. Приканваме ръководството на Марек Юнион Ивкони да вземе по-строги мерки за сигурността по време на домакинските си мачове, предвид обстоятелствата и мястото на нападението над Тодор Стоянов.

Ръководството на Лукойл Нефтохимик е силно възмутено от твърдението, изразено в открито писмо от вчера (9-ти април) от ръководството на Марек Юнион Ивкони, че ръководството и състезателите на ЛУКОЙЛ Нефтохимик с държането си и провокативни реплики на висок глас са създавали предпоставки за възникването на скандали и ескалация на напрежението. Ръководството на Лукойл Нефтохимик, присъствало на срещата на 7 април, както и състезателите, не са влизали в пререкания с никого. Даже след края на волейболната среща са провели колегиален и спортсменски разговор с ръководството на Марек Юнион Ивкони.