Капитанът на България Пламен Константинов беше много щастлив от
историческата победа на нашите момчета над олимпийския и световен шампион Бразилия с 3:0 гейма (25:17, 25:23, 25:20) в първия си мач от Група ”F” на финалите на Световната лига в Москва. На официалната пресконференция след мача той сподели своите впечатления от двубоя.

"В този двубой сервисът ни беше много добър и това се оказа основният фактор за победата ни. Това ни помогна при блокадата и защитата. Започнахме с победа срещу фаворита Бразилия и това е нещо невероятно. Сигурни сме, че ще спечелим и следващия мач", коментира минути след мача на официалната пресконференция Константинов.

""/"Победихме Бразилия тактически и технически", продължии Константинов пред радио "Гонг".

"Успяхме да ги изненадаме. Още от първия сервис атакувахме ”кариоките” и поразбихме играта им. Когато затрудниш посрещането на световните шампиони, тяхната игра не е толкова сигурна. Точно от това се възползвахме по най-добрия начин. До утре имаме време да празнуваме. Напълно сме си го заслужили. Играта на Сърбия е различна от тази на Бразилия. Всичко там е насочена към атаката на Иван Милкович. Настройката от днешния за утрешния мач ще е е доста трудна. Притесняваме ме малко еуфорията от успеха днес. При победа утре със сигурност се класираме на полуфинал в Москва", завърши Пламен Константинов.

СТЕФАН ХР. ИЛИЕВ, ИВАЙЛО БАНЧЕВ