"Почувствах се предаден след отказването от националния отбор на Матей Казийски и Андрей Жеков", сподели капитанът на волейболните ни национали Владимир Николов.

Ветеранът даде интервю за полски сайт, в което разкри мислите си.

"Най-важни за мен сега са Олимпийските игри. Спечелих много клубни отличия, но така и не постигнах успех с националния отбор. Това ми е несбъдната мечта, надявам се да изиграем мачовете си тук по най-добрия начин. Трябва да вярвам, нямам друг избор. През последните две години направих всичко възможно с цел да спечелим медал от Олимпиадата. Сега, ако изгубим вяра, ако се предадем, няма да постигнем нищо", започна Николов.

"Много бях разочарован от решенията на Казийски и Жеков. Дори не само разочарован, защото така щеше да бъде ако го очаквах от тях. Но аз смятах, че въпреки всичко винаги ще бъде заедно, както си бяхме отначало. Че отначало ще отидем в Лондон да се борим за медал, както го правихме в последните години.

Когато ми казаха... се почувствах предаден. Но това си е техният живот и техните решения. Заради общото ни минало не искам да ги съдя.

Тимът ни е много по-слаб без тях. Дадох всичко от себе си в последните две години и изведнъж стана ясно, че ще отида на Игрите като турист. Може би не като турист, но без шанс за победа, почти без шанс за медал.

Но да изоставя тима сега ще е най-лесното, да ги оставя и да не се безпокоя повече. Никога в живота си не съм избирал лесното решение", добави капитанът на България.

Той разкри, че наистина ще се откаже от националния тим след Игрите.