Днес в Самоков започва лагер-сборът на националния отбор по волейбол на България за жени. Поради ангажименти на селекционера Драган Нешич с клубния си отбор в италианското първенство, тренировките първоначално ще се водят от помощник-треньора Петър Дочев. Именно той поведе тази сутрин група от шест националки от София къмкурортното градче.

Други седем са получили разрешение да се присъединят към лагера днес със собствен транспорт.  Така Дочев ще започне подготовка с 13 волейболистки от българското и италианското първенства.

В следващите два дни в Самоков ще пристигнат също и звездата на френския Кан Ева Янева, както и Любка Дебърлиева, Евелина Цветанова, Цветелина Заркова, Таня Събкова и Кремена Каменова от азербайджан. Малко по-късно от Русия ще пристигнат Страшимира Филипова и Диана Ненова, след като приключат с мачовете на своите клубове. Поради здравословни причини, все още не се знае кога точно ще се включат в подготовката и националките Габриела Коева и Габриела Цветанова.

Първите контроли на националките са срещу отбора на Испания на 15, 16 и 18 май в Мадрид, откъдето групата ще отпътува за първия турнир от европейските квалификации в Гуарда (Португалия) на 21, 22 и 23 май.

Вторият турнир в групата, където, освен България, са и отборите на Гърция, Португалия и Финландия, ще се играе в Самоков на 28, 29 и 30 май.