Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Мартин Стоев заяви пред Канал 3, че не очаква в следващите 2-3 години в София да бъде построена нова мултифункционална спортна зала. Както е известно след бронзовите медали от Световното първенство в края на миналата година политическите лидери в страната обсипаха с обещания героите от Япония 2006. Едно от тях беше именно вдигането на нов спортен комплекс, за мачовете на националните тимове в колективните спортове.

"Сега определено не ни обръщат такова внимание, както тогава. Обещаваха зала за спортистите по повод успехите ни, но аз лично съм скептично настроен. Поне още 2-3 години няма да има мултифункционален комплекс в столицата, който е така необходим", заяви Стоев пред Канал 3.

Както е известно днес, но в ограничен състав от 6 състезатели, националният ни отбор започна подготовката за срещите от Световната лига, които започват в края на май. Засега в състава са единствено играещите в българския шампионат, като в следващите дни се очаква да пристигнат подвизаващите се в чужбина национали. На 10 май тима заминава за Варна, а преди срещите от Лигата ще изиграе контроли с Куба и Чехия.

РАЧО КОЛЕВ