"Малко проспахме тези квалификации. Не играхме както трябва в първите два мача. Сякаш чакахме първите два мача да минат ей така, а противниците ни не бяха чак толкова слаби", съжали капитанът на мъжкия баскетболен отбор на България Филип Виденов.

Той говори пред журналисти на летище "София" след поражението с 69:79 от Германия, което много е вероятно да остави отбора ни извън финалите.

"И за съжаление, най-вероятно ще отпаднем. Бяхме в лесна група на европейското първенство, и сега пак попаднахме в лесна група. Но не успяхме да продължим тогава, а вероятно ще бъде същото и сега”.

Той призова да не бъдат отправяни персонални обвинения, нито към треньорите, нито към играчите, защото баскетболът е колективен спорт и вината е на всички.

"Вероятността да се откажа от националния отбор е 90 процента. Но нищо не се знае за следващата година, има време. Затова си оставям и 10 процента за другия вариант", каза още  Виденов.

"Сега ни предстои мач с Люксембург, който може и да ни оставя някакви шансове за класиране, но не всичко е в наши ръце. Най-напред ще играем за публиката, а пък ако нещо се случи - добре".