Отзивите от италианския волейболен отбор след победата над България във финалите на Световната лига:

Мауро Беруто (треньор на Италия): "Мачът започна много добре за нас, показахме класа в основните елементи от играта. След това загубихме малко от остротата си в атака. Тази победа беше изключително важна за целта ни да достигнем полуфинал. Мачът с Аржентина ще бъде труден, но ние знаем какво да очакваме и знаем какво искаме да постигнем."

Драган Травица (разпределител на Италия): "Играхме много силно в първия гейм. Това беше един от най-добрите геймове за нас в Световната лига през тази година. След това не се представихме на толкова високо ниво, защото България подобри играта си. Искам да напомня за третия сет, когато бяхме в трудно положение и не играхме по най-добрия начин. Показахме голямо сърце в най-трудните моменти в двубоя. Горд съм, защото това не може да се тренира. Аржентина е непредвидим и много опасен отбор. Никога не можеш да предвидиш както точно ще играят аржентинците. Имат много млади и талантливи състезатели. За един час могат да играят най-добрия волейбол в света. След това за половин час може да не са толкова силни. Трябва да правим прости неща и да се съсредоточим върху нашата игра. Може би Аржентина ще бъде поставена под голямо напрежение. Те трябва да спечелят, за да се класират за полуфиналите. Аржентинският отбор е домакин и иска да побеждава пред собствена публика".

Иван Зайцев (нападател на Италия):"Спечелихме на косъм. Спечелихме първия гейм, но третият и четвъртият бяха на кантар. Успяхме да вземем точно най-важните точки. Компенсирахме спадовете в играта си с характер."

Кристиан Савани (капитан на Италия):"България не игра толкова добре, колко в първия си мач тук. Ние предизвикахме този спад в представянето на българите."