Иринеуш Мазур отново ще бъде наставник на шампиона на Полша СКРА Белхатов, стана ясно днес след като наставникът подписа договор за новия сезон, научи Sportal.bg.

През изминалия сезон Мазур изведе СКРА Белхатов до титлата и Купата на Полша, а освен това тима се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига "Индезит". След края на сезона, той бе пред договор с бронзовият медалист в Екстракласа лигата на Полша - Олщин, но вчера реши да продължи работата си в Белхатов.

Договор с шампиона на Полша за новия сезон вече има българският национал Евгени Иванов - Пушката. Още при първата си медийна изява като наставник на СКРА Мазур заяви, че иска на всяка цена в отбора си и капитанът на националния отбор на България - Пламен Константинов.

"Имах предложения и от други клубове. Все пак обаче реших, че тук се чувствам най-добре. Клубът е шампион и носител на Купата. Ще играе в Шампионската лига. Какво повече да искам", каза Иринеуш Мазур пред полските медии.

"Не се притеснявам от напускането на Михал Винярски. Той следва своя естествен ход на развитие и затова отиде да играе в Италия. Смятам, че с привличането на Пламен Константинов и на руснакът Алексей Березин от Локомотив-Изумруд (Eкатеринбург), ще може да разчитаме на страхотна двойка посрещачи. Знам желаниетно на Пламен Константинов да играе отново в Ястжибски Вигел, но според мен всичко зависи от финансите. Смятам, че можем да му предложим много по-добри условия тук и участие в Шампионската лига. Опитимист съм за това, че може да го привлечем", заъврши Мазур.

""/
За сега единственото ново попълнение в СКРА Белхатов е имено Евгени Иванов, а тима напуснаха разпределителят Анджей Стелмах, който отиде в Ченстохова, Михал Винярски (Тренто, Ит) и Дамян Дачевич и Ярослав Собчински, които бяха освободени от клуба.

Като нови имена в селекцията на шампиона на Полша се спрягат:
Пламен Константинов, бразилецът Жоао Паоло Браво (Копра Пиаченца, Ит), руснакът Алексей Березин Локомотив-Изумруд (Eкатеринбург), финландецът Яане Хейкинен (Таранто, Ит), словакът Томас Кмет (Мостостал), германецът Роберт Кром (Модена, Ит), Якуб Очко (Ченстохова) и вторият разпределител на "дружина полска" Лукаш Зигадло (Халкбанк, Тур).

ИВАЙЛО БАНЧЕВ, по материали от полския печат