И капитанът на националния отбор на България – Пламен Константинов е пред подписване на договор с вицешампиона на Полша – Ястжибски Вигел, научи репортер на Sportal.bg.

Пламен Константинов игра за Ястжибски Вигел преди 1 сезон заедно с бившия национал Ивайло Стефанов и изведоха тима до финал в шампионата. От тогава в Ястжибски Вигел и в Полша останаха очаровани от играта на капитана на българския национален отбор.
През миналия сезон посрещачът игра за руския Газпром (Сургут).

От новия сезон със сигурност в Ястжибски Вигел ще играе бившия капитан на националния отбор на България – Николай Иванов, който има договор за още два сезона. Днес предварителен договор с тима трябва да подпише и Евгени Иванов-Пушката, а до ден се очаква и Пламен Константинов да сложи подписа си под нов контракт с Ястжибски Вигел.

""

”Днес говорих с Пламен и той ми каза, че също като мен чака да получи по факса договор от Ястжибски Вигел. Така, че най-вероятно от новия сезон ще играем трима българи за вицешампиона на Полша. С Пламен и Ники в отбора целта ще ни е е само една - да станем шампиони. Те и затова искат да играем за Ястжибски Вигел, защото ще се стремим само към първото място и нищо друго”, каза Евгени Иванов, пред репортер на Sportal.bg.

”Амбициите на клуба са големи. Наставник на отбора ще бъде италианеца Роберто Сантили. Диагонал ще остане или полския национал Гжегош Шимански или ще бъде привлечен италианския национал от полски произход Михал Лашко. В отбора остава Давид Мурек и търсят още един чужденец – централен блокировач или посрещач. Целта е първото място”, завърши Пушката.

""

Така от новия сезон в Полша съвсем спокойно може да наричат Ястжибски Вигел - ”Bulgarian Dream Team”.

ИВАЙЛО БАНЧЕВ