Президентът Георги Първанов се срещна с младежкия национален отбор по волейбол, който спечели сребърните медали на световното първенство в Беларус. Държавният глава заяви, че срещата е възможност да изрази своето вълнение и радост, както и това на целия български народ, от този значителен успех за българския волейбол.

"Всички следяхме внимателно срещите от началото до финала, стискахме палци и се радвам, че постигнахме успех, който е отправна точка за много по-големи върхове в българския спорт", посочи президентът.

"Най-радостното е това, че освен в мъжкия волейбол, ние виждаме, че идва едно поколение, което достойно, тогава, когато това е необходимо, може да даде "свежа" кръв, да направи попълнения, които да запазят това ниво в развитието на волейбола", добави Георги Първанов.

"Вие показвате - от ръководството на федерацията, през треньора, до всички наши млади волейболисти, че наистина с не много ресурс, постигате и задържате присъствието на световните върхове", отбеляза президентът Първанов.

"Много сме щастливи от успеха, който постигнахме на европейското, макар и не на сто процента, защото е сребърен медалът, а не е златен", отбеляза капитанът на отбора Борислав Георгиев.

От името на отбора той подари на държавния глава волейболна топка с послание "Сега сребро, следва злато!".