Волейболният Ботев (Луковит) започна повече от убедително тазгодишната си кампания  в плейофите на А2, след като в първия мач от елиминациите победи като домакин състава на Лесотехническия институт с 3:0 (25:13, 25:22, 25:12). Домакините изпитаха известни проблеми единствено във втория гейм, като през целия мач водеха играта. Волейболистите на Ботев демонстрираха много добър сервис, като отбелязаха общо 15 аса в срещата.

"Играхме с настроение и нахъсани за победа. Мисля, че имаме реален шанс да спечелим серията още във втория мач в София. Съперникът демонстрира достойнства, но мисля, че с придобитото предимство ще играем още по-освободено и ще излезем крайни победители", заяви след срещата играещият старши треньорът на Ботев Иван Чипилов.

Цял автобус с фенове пък обеща да докара в София ексцентричният президент на клуба Валери Марков.

"След тази победа се чувствам задължен да осигуря възможност на нашите привърженици да наблюдават решителният втори двубой от серията. Нямаме друга алтернатива освен да спечелим в София и да се класираме за финалния турнир", заяви Марков.

През настоящия сезон отборът на Ботев (Луковит) се класира за плейофите на А2 за първи път от 22 години. Серията срещу Лесотехническия е в два от три мача, а победителят ще се класира за финалния турнир, който ще се проведе в София. Вторият мач от серията е утре от 19,00 часа в зала "БОНСИСТ" в столицата.

РАЧО КОЛЕВ