Музикантът Васил Бележков се превърна в един от най-успешните участници в „Стани богат“, след като впечатли всички със знанията и интуицията си. Композиторът избра точния момент, когато да се откаже от играта и си тръгна с 10 000 лева. Той беше гост в студиото на „Тази сутрин“, за да разкаже повече за преживяването си в най-интересната игра за знания.

Васил Бележков сподели, че не се е готвил по някакъв специален начин за играта:

Честно казано, не съм се готвил. Няма как да се подготвиш, като не знаеш предварително репертоара“, пошегува се той. „Надяваш се да се падне въпрос за нещо, което някога някъде си прочел, чул, видял.

Васил сподели, че има известен опит и с други игри и телевизионни предавания за знания. Предимството на „Стани богат“ е, че няма ограничение във времето и можеш да помислиш над въпроса. Имаш и възможност да се откажеш, без да губиш спечелената до момента сума, както направи и Васил.

Аз и след отказването си отговорих грешно“, припомни той. „Така че решението ми да се откажа беше правилно.

Той не смята, че е много силен в едни области на знанието, а е слаб в други, по-важни са въпросите. Призна, че като гледа предаването понякога се затруднява на някои от първите три въпроса, а въпроси за доста по-високи суми му се струват елементарни.

Има сфери, които уж са ми по-непознати, но може да се случи някой познат въпрос“, сподели участникът.

Все пак една от сферите, в които е сигурен в знанията си, е историята на средновековна България. Музиката на група „Епизод“, част от която е Васил Бележков, е вдъхновена именно от историята на България и от популярни български литературни произведения.