На наградите „Оскар” нямаше скандални неща, по-скоро номинациите бяха скандали. Това каза кинокритикът Благой Иванов в ”Тази сутрин”.

Според него са се избрали филми, които са популярни, а не стойностни. Той критикува и някои речи, но отличи като положителна тази на актрисата, спечелилата за най-добра женска роля - Оливиа Колман.

Изказването й беше много лично, искрено и ме трогна, каза Иванов.

Речта на Рами Малек според него е с оттенък на стремеж да се угоди на това, което е популярно, а именно принадлежността към някаква общност – религиозна или друга. Не се набляга на таланта вече, смята родният кинокритик.

В речта си актьорът, изиграл фронтменът на Queen Фреди Меркюри, казва, че филмът е за хомосексуален имигрант. Според Благой Иванов не би трябвало да е това посланието на лентата, а да е филм за невероятно талантлив музикант.

Спечелилият голямата награда филм „Зелената книги” има  и българско участие в актьорския състав, което Иванов определи като хубаво, но си пожела да имаме отличие за цялостен проект, направен от българи, някога в бъдеще, дори и да на е на Оскарите.

Вижте още по темата във видеото.