Актьорът Димитър Маринов съвсем скоро ще стъпи на червения килим на „Оскар“-ите. След 25-годишна емиграция в Америка той триумфира в Холивуд с филма „Зелената книга“ на продуцентската компания на Стивън Спилбърг. Животът му може да се определи като „изстрадана американска мечта“.

С помощта на жива видеовръзка в предаването„Тази неделя“ по bTV той сподели, че филмът, в който участва, е направен много прецизно, елегантно и приятно.

Актьорът призна, че журналистите не знаят от какъв произход е и често го бъркат с руснак, но допълни, че гордо им е отговарял, че е българин. След това го питат за подхода към ролята и защо той я играе при наличието на световноизвестни актьори, а Спилбърг е отговарял, че предпочита автентичен образ, а не известна звезда.

Известният продуцент му е признал, че в 15-минутното си интервю с него е видял, че той е бил себе си – нещо, което е търсен ефект във филма – всеки от актьорите, играейки образ, да покаже и да бъде себе си. Маринов ще играе заедно със звездата от „Властелинът на пръстените“ Виго Мортенсен.