Благодарение на социалните мрежи и интернет българите в чужбина вече са много сплотени и организирани. Хората си помагат, дават ръка един на друг и знаят какво означава близък човек да те подкрепи. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Евгени Димитров – Маестрото след концертите на „Ку-ку бенд” в Лондон и Мадрид.

Според него на заден план е останало разбирането „Отиваш в чужбина, но гледай много да нямаш работа с българи”.

По думите му от разговорите в Лондон станало ясно, че там има хора, които дори няма необходимост да учат и да знаят много добре английски, защото работят с българи.

„И в Англия, и в Испания много се вълнуват да могат да гласуват и да нямат ограничения в това отношение. Всеки ден четат новини от България, интересуват се, гледат телевизия знаят какво се случва”, коментира Маестрото.

Концертите в Лондон и Мадрид имаха друг заряд, особено по отношение на патриотичните и народните песни, които пяхме. Успяхме да донесем частичка от България при нашите сънародници и това беше оценено много високо, допълни още той.

Видях, че имаше изключително много млади хора, каза и китаристът Цветан Недялков.

„Повечето от тях са взели това решение не от добро. По-важното е какво може да се направи тук, за да може тези млади хора, които завършват страхотни университети, имат много знания и попиват от културата на демокрация в Западна Европа, да се върнат в България”, посочи Евгени Димитров.

Явно тези хора не са забравили България, мислят за България, поддръжат своите близки и семейства, допълни той.