Над 20 автобуса с туристи бяха блокирани в ранните часове на днешния ден на граничния пункт „Капитан Андреево” на влизане от Турция в България, съобщи зрител на bTV чрез платформата „Аз, репортерът”.

Видео, заснето от него около 5 часа тази сутрин, показва колона от автобуси и чакащи около тях хора. „Обяснението на началник смяната е, че няма достатъчно хора”, пише зрителят. По думите му непрекъснато идвали нови автобуси, а имало и много леки автомобили. По-късно все пак бил отворен и втори коридор, което ускорило преминаването.

Зрителят посочи пред bTV, че е минал границата около 6:30 часа - след 2 часа чакане.

Не всички, обаче, имат такъв късмет. Любителски кадри, заснети след 8 часа сутринта показват още чакащи и в двете посоки - предимно леки коли.

Друг гражданин сигнализира, че в района на пункта откъм Турция има и голяма опашка от камиони, която далеч не се е стопила с настъпването на деня. "Колоната от тирове е 20 километра. Снощи към 23 часа се наредих и до момента (8:00 часа) съм минал 1,5 км. С тези темпове ще са ни нужни 10 дена, за да минем границата, а имаме вода и храна за най-много един ден", пише зрителят.