Модата на обирите на мотор се оказа вдъхновение за неуспешен и почти комичен опит за грабеж на бензиностанция миналата нощ – с пластмасов пистолет. Една от служителките на бензиностанцията неутрализира и наби обирджиите.

Вдъхновени от успешните обири на банки, двама младежи решават да пробват късмета си на бензиностанция край гара Елин Пелин. Единият скача от мотора, приближава служителката, опира пистолет в главата й и иска оборота.

26-годишната Таня се притеснява, защото грабителите още са на свобода, но разказва за случилото се.

Таня хладнокръвно лъже за оборота: „Точните ми думи бяха - закъсня пиле, шефът ги взе.”

Нападателят опира оръжието си в главата на нейната колежка. Настоява за оборота. Жената, вече преживяла един обир, вади джобните си 37 лева и му ги подава.

„Тогава аз, как да кажа, буквално изперках, тотално - това ми беше първата реакция. Те бяха толкова дребни и слабички, че аз можех да си ги бия с едната ръка и ги подгоних, свалих моториста, и стана...”

И другият побягнал като видял какво се случва. Преди да избягат, мотористите се отбраняват, оставят две синини на ръката на Таня.

Това е втори обир на бензиностанцията за по-малко от годината. Предният е бил успешен, но грабителите са арестувани. Въпреки указанията на полицията, обаче собственикът не е поставил дори камери на обекта.