Официално най-красивият българин за 2012-а година е Мартин Иванов. Той грабна титлата "Мистър България". Часове след конкурса, обаче, се появиха спекулации, че най-красивият мъж на България е печелил и други конкурси - със спорна слава.

Най-красивият мъж в България е 24-годишният студент по счетоводство Мартин Иванов, републикански шампион по плуване и миналогодишен Мистър София. Още тогава се появиха спекулации, че е печелил титла за Мис Травестит, а твърденията бяха подкрепени със снимки.

„От 15-годишен работя. Бил съм какво ли не - продавач, сервитьор, барман и това просто е бил част от моя живот, в който това е било работа. Отивам, работя, свършвам си работата, ставам и си заминавам. По същия начин можех да работя като чистач. Това срамна работа ли е?”, коментира Мартин Иванов.

Мартин отхвърля твърденията, че има титла за Мис Травестит. Въпреки снимките, титлата му няма да бъде отнета.

„В конкурсите за красота и договорите, които подписват няма условие една мис България да бъде високо или ниско платена. Тя е просто Мис България и точка. Ние не сме в състояние да влизаме под завивките”, каза Атанас Лазаров, съорганизатор на "Мистър България"

Най-красивият мъж в България е отговорил на всички изисквания - за красота, телосложение, сценично поведение, интелигентност. Мартин Иванов ще замине за Доминиканската република през лятото, където ще представи страната ни в конкурса за най-красив мъж на планетата.