Не можем да се оплачем от липса на паметни звездни събития през 2012-а. Звездни сватби, звездни бебета, звездни скандали, разводи и изневери – имаше от всичко по много.

В анкетата "Звездата на годината” ви предложихме да гласувате за събитията от световния шоубизнес, които според вас са блеснали най-силно през последната година.

Претендентите за "звездата” бяха:

- Голата истина – папарашките снимки на принц Хари и Кейт Мидълтън
- Изневярата на Кристен Стюарт и събирането й с Робърт Патинсън след това
- Разводът на Том и Кейти и ролята на сциентологията
- Бебето на Адел
- Сватбата на Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл
- Раздялата на Селена Гомес и Джъстин Бийбър
- Кейт и Уилям ще имат наследник
- Раздялата на Аштън Кътчър и Деми Мур
- Бебето на Бионсе и Джей Зи
- Годежът на Дженифър Анистън

Категоричен победител в анкетата е новината, че херцогът и херцогинята на Кембридж ще стават родители. Бременността на Катрин Мидълтън, освен повод за радост и вълнение на Островае, стана и причината за една от многото трагедии на 2012-а. Няколко дни след като австралийски радиоводещи успяха да изкопчат информацията за бременността на Кейт от британска медсестра, представяйки се за принц Чарлз и кралица Елизабет II, медицинската сестра Ясинта Салданя се самоуби. Трагедията за пореден път отвори дебата за морала в журналистиката и за това кое е приемливо и кое недопустимо в процеса на търсене и предаване на информация.

На второ място в анкетата поставихте скандала с голите папарашки снимки на Катрин Мидълтън и този с "голото” парти на принц Хари, като първият определено засенчва втория. Снимките от почивката на Уилям и Кейт в Прованс обиколиха кориците на списания във Франция, Дания и др. Въпреки че съдът във Франция забрани на издателя на сп. Closer - "Мондадори", да "предава или разпространява с каквито и да е средства, върху какъвто и да е носител, на когото и да било и по какъвто и да е начин, особено върху таблетни приложения" снимките, веднъж попаднали в интернет, те никога няма да бъдат заличени...

Третата позиция в анкетата е за малката Блу Айви – бебето на Бионсе и Jay-Z, което се роди в началото на 2012-а. Отрочето на една от най-популярните звездни двойки зарадва феновете на изпълнителите по целия свят, включително в България. 

Звездата на годината