Вирусно заболяване е причината за отпадането на Цветана Пиронкова от "US Open". Миналата нощ първата ни ракета бе елиминирана във втори кръг от квалификантката Манди Минела с 4:6, 0:6.
"В деня след първия кръг Цветана е вдигнала много висока температура и се е почувствала зле. Вчера, няколко часа преди мача, температурата е спаднала, но сестра ми сподели, че не е имала никакви сили и това е основната причина за загубата й в Ню Йорк. Тя съжалява, че е пропуснала шанса, който имаше да продължи напред като поставена в схемата”, заяви Енчо Пиронков пред "racketi.com".

Пиронкова все пак ще излезе на корта в мача си на двойки, където късно тази вечер тя и Елени Данилиду ще се изправят срещу поставените под №7 Юнг-Ян Чан / Чън Джие. Двубоят е четвърти последен на корт №17, където програмата започва от 18:00 часа, българско време.

Цветана Пиронкова почти сигурно ще пропусне „Алианц Къп”, започващ на 14-ти септември, а вместо това ще играе на силните турнири в Токио (26-ти септември) и Пекин (2-ри ноември), където участие са заявили едни от най-добрите тенисистки в света като Серина и Винъс Уилямс, Каролине Вожнячки, Йелена Янкович, Мария Шарапова, Елена Дементиева, Ким Клайстерс и Светлана Кузнецова.