Отборът на България попадна в група "В" на турнира по тенис от трета група на зона Европа за Купа "Дейвис". Съперници на нашия състав са Албания и Грузия, а срещите ще се играят на Националния тенис център.

В церемонията по тегленето на жребия участваха президентът на международната тенис федерация Франческо Ричи-Бити, президентът на Тенис Европа Жак Дюпре, президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и главният съдия на състезанието Енрик Молина.

Националният ни отбор в състав Григор Димитров, Димитър Кузманов, Тодор Енев и Петър Трендафилов. Първият ни двубой е на 2 май (сряда) от 11 часа срещу Албания. В нея се срещат вторите ракети на двата отбора. За 13:40 ч е насрочен вторият мач на сингъл между най-силните тенисисти от съставите. Двубоят на двойки е с начален час 16.

"С този отбор, с който разполагаме нямаме право да правим сметки. Трябва да се върнем във втора група на зона Европа/Африка. Благодаря на момчетата за добрата работа по време на лагера. Благодаря и на Димитър Господинов, с когото сме добър тандем. БФТ ни предостави чудесни условия. Благодарим на федерацията и за положителното отношение към националния отбор", заяви капитанът на състава Огнян Илиев.

Той допълни, че е щастлив, че точно неговият отбор ще има честта да изиграе първите мачове на изцяло реновирания национален център.

Първата ракета Григор Димитров заяви, че отборът се е сработил добре.

"С момчетата се разбираме чудесно и се надявам да спечелим всички срещи", заяви Димитров.

Вторият по сила, според ранглистата, български национал Димитър Кузманов каза, че е дошъл последен на лагера, но се чувства във форма, защото идва от турнир в Анталия.

Рекордьорът по мачове за Купа "Дейвис" Тодор Енев също благодари за условията за подготовка, предоставени от БФТ и каза, че иска да зарадват българската публика.

Дебютантът Петър Трендафилов е щастлив от гласуваното му доверие и не чувства напрежение, въпреки че е новак в отбора.

Жребият в ІІІ група на зона Европа за Купа "Дейвис":

Група "А"
Литва, Андора, Сан Марино

Група "В"
БЪЛГАРИЯ, Грузия, Албания

Група "С"
Черна гора, Армения Македония

Група "D"
Гърция, Норвегия, Малта, Исландия.

Регламент: Победителят от група "А" играе срещу победителя от група "D", а победителят от група "В" - срещу този от "С" в плейофи за определяне на двата отбора, които се изкачват във ІІ група на зона Европа/Африка. Двубоите са в събота (5 май). Отделните мачове са във формат 2 от 3 тайбрек сета.