В столичния квартал „Овча купел” 20 години една улица не се ремонтира. Път реално няма, а мястото прилича повече на лунен пейзаж.

Жители на квартала твърдят, че много пъти са подавали сигнали, но резултат няма. По тази улица деца ходят на училище, а хората се придвижват към работа. Една от жените разказва, че си носи обувките в чантата, защото не може да остане чиста ако премине по улицата.

Един от по-възрастните обитатели си спомня паметната година, в която улицата е измита за последно и това е 1992 г.

„Лунният пейзаж” е и опасен, защото линейка и пожарна трудно могат да достигнат блоковете. Жителите на „Овча купел” твърдят, че се е случвало линейка да не пристига именно заради лошото състояние на улицата.

Представител на столичния кмет Йорданка Фандъкова заяви, че със строежа на метрото и прилежащите метростанции улицата ще бъде ремонтирана до 2019 г. „В момента текат процедури за избор на изпълнител, които ще приключат преди лятото”, поясни Георги Чичков.

Жителите не искат обещания, а действия, защото са загубили надежда улицата им да бъде оправена.

Те поканиха столичния кмет в своя квартал. „Нека г-жа Фандъкова дойде с такси и то да я остави там, където пътят свършва. Да видим как ще дойде до тук, иначе ние сме много гостоприемни”, казват жителите на „Овча купел”.