„Не знам как да го обясня. Той е жалостив – като коля заек и той бяга и не ще да яде, не ще да вижда такова нещо. Беше лудо влюбен в момичето, все това разправяше: „Много я обичам, искам я”. Това каза бабата на 22-годишното момче, убило приятелката си – ученичка, от ревност.

По думите на жената родителите на момичето се доверявали напълно на нейния внук и пускали момичето само с него. „За първи път го видях с приятелка, с такава радост го приехме. Не знам защо го е направил, той в някаква ярост го е извършил. Той е всеотдайно момче”, твърди възрастната жена.

22-годишният Венцислав уби приятелката си Деси и сам се предаде в районното управление в Горна Оряховица. „Той е споделил това с дежурните съвсем нормално, нямало е нещо извън нормите на поведение. Разказал, че причината е ревност”, поясни главен инспектор Павлин Лазаров от РУП „Горна Оряховица”.

Класният ръководител на убитата Десислава разказа, че момичето е било социално ангажирано и участвало в редица благотворителни организации „Тя не се обърна към мен, не е търсила помощта ми. Всички сме потресени”, допълни г-жа Кондева.

Извършителят на убийството е задържан. Прокуратурата продължава работа по случая и ще поиска неговото постоянно задържане под стража.