Почитателите на театралното изкуство показват рекорден интерес към спектакъла „Жена ми се казва Борис” в цялата страна. В продължение само на една година представлението е играно цели 100 пъти.

„Това е голям успех за нас”, сподели Диана Любенова, която играе една от главните роли в представлението. По думите ѝ билетите за спектакъла свършват за часове и залите винаги са препълнени.

„Ние се радваме, че това се случва в България. В днешно време хората ходят на театър, искат да се забавляват”, категорична е Диана.

В постановката играят и актьорите Петьо Петков – Шайбата, Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Ернестина Шинова и Жанина Дончева.

Шайбата е част от екипа на комедийното шоу „Комиците”, а Диана е водещ на „Тази събота и тази неделя” по bTV. И двамата актьори съчетават играта в театъра с телевизията.

„Телевизията е най-лесният начин да влезеш в дома на хората”, заяви Шайбата в студиото на „Тази сутрин”. По думите му артистите в България нямат възможност да се разделят на телевизионни, театрални или кино актьори, защото почти нямат избор и трябва да могат да играят навсякъде.

Интересът към комедията, която е на пазарджишкия театър „Константин Величков” и се разпространява от театър „Мелпомена”, е голям и именно заради това в някои градове тя се играе по няколко пъти. През 2018 г. се подготвя и европейско турне на спектакъла.

Вижте повече във видеото: