„Дясното пространство у нас дори не знаем как да го наричаме. Не можем да го наричаме Реформаторски блок, защото партията на Меглена Кунева пречи да го наричаме така. СДС също не можем, защото това е гротеска на това, което беше СДС”, смята писателката Теодора Димова.

„Голяма част от българите нямаме свое представителство”, смята тя. По думите й хората от дясното пространство от началото на 90-те години са имали една особена аура на почтеност, принципи и морал. „Радан Кънев излъчва тези качества, но той не може да промени сам това, което е Реформаторският блок”, допълни тя.

Според Димова България определено се е развила за последните години, защото имаме свобода на словото и можем да пътуваме. „Ние сме ги забравили тези неща, забравили сме какво е да можем да говорим свободно. Останалите неща, които ни мъчат и тревожат, особено дясно мислещите избиратели, това са неща, които все пак ни тежат”, допълни Димова.

По думите й виновни за „размиването” на прехода са част от политиците на СДС, защото „те бяха почтени, но неопитни”. „Виня най-вече структурите на Държавна сигурност, които се превърнаха в тази гротеска, която е”, допълни Димова.

Повече вижте във видеото: