Наборната служба трябва да се възстанови, но в разумни граници. Това обяви в предаването „Тази сутрин” ген. Михо Михов, депутат от АБВ, по повод дебата за възстановяването на задължителната казарма.

По думите му това ще е полезно за цялата ни нация, а армията има капацитет да подготви младото поколение във военно отношение и в патриотизъм. Той уточни, че АБВ подкрепя патриотичните инициативи на Слави Трифонов, както и референдума, иницииран от него.

„България се нуждае от лидери, а не от месии. Докога в армията ще има вакантни длъжности на командири”, коментира генералът.

Според него в момента армията е в твърде намален състав – по-малко от 26 хил. души при препоръчителни 40 хил. той напомни, че армията има и нова задача – да охранява границата. По думите му няма как войниците на границата да са без оръжие.

Той признава, че казармите са разрушени и разграбени и обяви, че той лично се надява да има наказани за това.

Ген. Михо Михов смята, че Министерството на отбраната твърде бързо и неправилно е дало заден ход от идеята да бъдат заведени на отчет всички млади българи от 18-годишна до 32-годишна възраст – да се види колко са, какво образование имат и колко са емигрирали.

Той очаква от министъра на отбраната Николай Ненчев да реши най-накрая проблема с новия изтребител за Военновъздушните сили.

Генералът обяви още, че разрушаването на границата ни с Турция след 1989 година е било греша. Все едно демокрацията влиза през оградите, коментира той.