ДПС допринесе осезаемо за победата на ген. Румен Радев на втория тур на президентските избори. Това обяви в предаването „Тази сутрин” депутатът и зам.-председател на ДПС Четин Казак.

Той припомни, че на първия тур партията застана зад независимя кандидат Пламен Орешарски, а на втория тур призова избирателите си да гласуват за Радев. По думите на депутата генералът е получил „огромна” подкрепа от избирателите на ДПС. ДОСТ от своя страна скри зад големия гръб на ГЕРБ, допълни той.

Относно гласуването в Турция, където повечето хора с българско гражданство подкрепиха кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, Казак каза, че в Турция посланията трудно достигат. Нека видим кой как ще се представи, ако ДПС и ДОСТ участват в избори, призова депутатът.

След изборите резултатите са били анализирани при почетния председател Ахмед Доган, призна Казак. На въпроса дали Мустафа Карадайъ е добър лидер Четин Казак отговори: „Карадайъ е  само председател, лидерът е един”.

Според него е рано да се чертаят конфигурациите на управлението след очакваните предсрочни парламентарни избори.

Зам.-председателят на ДПС напомни, че партията му предлага да се сформира преходен кабинет от системните партии, който да работи да назначаването на служебен кабинет от новия президент Румен Радев. От партията смятат, че Росен Плевнелиев няма морално право да назначава служебен кабинет в края на мандата си.