През изминалото денонощие на територията на страната са станали 6 тежки катастрофи с 6 ранени, един от които с опасност за живота. За района на София леките инциденти са 158, станали са и два тежки с двама ранени.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Настилките са сухи, на места заснежени и заледени, но обработени и опесъчени. Автомагистралите „Хемус”, „Люлин” и „Тракия” са сухи, на места мокри, а на автомагистрала „Марица” настилката е суха.

Остава ограничението от 60 км в час в дясната тръба на тунел „Троянови врата” в посока София-Пловдив поради повредата в ел. инсталацията.

Остават отворени за всички МПС проходите Твърдица-Елена, Етрополе-Златица, Върбишки и Троян-Кърнаре, а Дюлински за товарни автомобили.

Забранено е движението на товарни автомобили над 10 тона през прохода Вратник, Шипка, Петрохан, по пътя Пясечево-Калугерово и над 20 тона през Айтоски проход. Всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета по пътя Велинград-Сърница-Бардуче, Белово-Юндола и Ракитово-Цигов чарк-местността Превала.

Поради свлачище движението се осъществява в едната лента по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян в района на Нареченски бани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!