Много съм щастлив, казва Микеле Коради, роден като Васил Илиев, който се върна при биологичната си майка и прекара една нощ в дома на своите роднини в плевенското с. Бъркач.

Осиновеният в Италия младеж трябваше да се върне през лятото, но промени решението си и дойде в България сега.

„Реших да се върна, за да опозная по-добре семейството си, исках да намеря случай да остана повече с майка си, която толкова години не съм виждал. Сега, след като я видях на живо, искам да ѝ посветя времето си… Вчера като слязох от таксито, сърцето ми подскочи от радост…”, споделя Микеле.

„За мен е радост, че просто си срещнах детето. Също и Петър, така го търся, и него съм дала. Казва се Петък Колев Илиев, роден през 1994 г., не знам кои хора са го взели”, казва майката Мариана.

„Всички го приемат, братята и сестрите идваха да го видят. Ние си го приемаме какъвто и да е. Много благодаря на онези хора, които са го отгледали от мръвка место, и не го лишават от мене. Когато иска той, да идва, аз не го лишавам – като идва, аз го приемам”, казва още тя за Микеле.

„Няма риск за мен, не ме интересува какво казват другите, достатъчно ми е това, което казва сърцето ми”, споделя пред камерата ни самият той.  

„Не очаквах някакви условия, мислех, че ще сме доста нагъсто, а тук има място за още деца”, разказва Микеле за първата си нощ в къщата на биологичната му майка.   

Въпреки езиковата бариера – той говори италиански, а роднините му – български и цигански, казва, че се разбират.

Снимка: bTV

Микеле споделя, че ще остане в Бъркач една седмица, а после ще се върне в Италия, ще си потърси работа, за да може да има и други възможности да се върне пак в България.

Вижте още във видеото: