Дебат с Корнелия Нинова няма да има, за мен тази тема е приключила. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

Той обаче отрича да се страхува от Нинова, а на нейните обвинение, че е страхлив отговори:

„Да почна да обяснявам колко спасителни операции съм провел, не съм позволил един пожарникар да влезе преди мен в пожара”. 

Той обяви, че не приема Нинова за враг, а като опонент: „Аз врагове нямам, имам опоненти, битката е между БСП и ГЕРБ, между лявото и дясното, не зная защо е този зор да се превърне в лична битка. Аз винаги съм давал път на жените, но има някакви граници”.

Борисов обяви още, че не обича жени да му поставят ултиматуми и именно затова не е женен.

На твърдението на Нинова, че в ГЕРБ е пълно с активисти на БКП и за връзката на Борисов с Тодор Живков той отговори: "С Тодор Живков се запознах, когато Корнелия Нинова беше активист на СДС, когато всички го изоставиха".

ГЕРБ ще победи на изборите

Партията е в добра кондиция и ГЕРБ ще победи на изборите, обяви Борисов.

„26 март ще мине, но е важното на 27 какво ще предложим. Голямата цел е да се направи правителство. След първия ден на създаване на парламента той ще бъде подложен на огромен натиск. Има референдум – 2,5 млн. искат мажоритарни избори”, предупреди лидерът на ГЕРБ.

На въпроса възможна ли е коалиция между ГЕРБ и ДПС той обясни първо, че ГЕРБ е единствената партия, която досега не се е коалирала с ДПС, а после обяви, че няма да има такава коалиция.

Цецка Цачева е моя грешка

„ГЕРБ е партия, изцяло създадена от народа, ние не сме били в Харвард, ние сме издигнати от народа. За нас думата „власт” е мръсна дума”, коментира бившият премиер.

Той обясни оставката на правителството с необходимостта от морал в политиката.

Бойко Борисов пое изцяло вината за загубата кандидата на ГЕРБ  Цецка Цачева на президентските избори.

„Цецка Цачева е лично моя грешка. Не участвах в предизборната кампания спрях и министрите. Оставих Цачева и Цветан Цветанов сами да обикалят страната”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Европа на различни скорости означава, че има и задна

Европа на различни скорости означава, че има и задна скорост, каза лидерът на ГЕРБ по повод предложението на четирите най-големи държави в Европейския съюз – Германия, Франция, Италия и Испания.

По думите му досега България винаги е била на първа скорост сред страните от ЕС с най-нисък външен дълг и най-нисък дефицит.

„С ново управление България може да даде назад”, предупреди Борисов.