Горещ асфалт се изсипва в дупки, пълни с кал и вода. Ситуацията се разиграва на улица „Република” в Годеч. Градът от няколко месеца е в ремонт заради подмяна на водопровода. 

„Дъжд вали, нито е подготвено отдолу, нито нищо… И си наливат, един гребе водата, друг слага асфалт, с четка махат водата”, разказва местният жител Николай Асенов.

Една седмица след ремонта асфалтът вече се рони, а ремонтирани участъци са пропаднали. Бордюри изобщо няма.

Кметът на общината отрича да е знаел за ниското качество на ремонта и след сигнала на хората от квартала е наредил той веднага да спре.

Снимка: bTV

„Ще бъде премахнат този асфалт и при добри метеорологични условия ще бъде положен нов, съгласно техническите изисквания”, обеща пред камерата ни той.

От фирмата изпълнител заявиха по телефона, че асфалтът е бил поръчан, преди да завали.

„Асфалтът дойде сутринта, като бяхме поръчали два камиона. Единият камион беше върнат… другия камион използвахме да затворим участък, който не беше подготвен за асфалтиране, но да го затворим, за да не се разрушава изкопът”, коментира Иван Станев, който е консултант към проекта.

„Грубо казано е така”, отговори той на въпроса дали просто не е имало къде да се изхвърли този асфалт и затова са запълвали дупките с него.

Въпреки обещанието за подмяна на вече положената настилка, хората от улица „Република” не вярват това да се случи. 

Вижте още във видеото: