Увеличава се броят на заразените и в Германия. В най-засегнатата провинция - Северен Рейн-Вестфалия, вече има 7000 заболели. 

Заболелите в страната вече са над 23 000 души, а смъртните случаи са само 93. Именно това, което отличава Германия от другите страни, е, че процентът на починалите е много по-малък.

Една от причините, според експерти, е, че Германия още през януари започна подготовката за евентуална пандемия. Още тогава в Берлин беше разработен бърз тест за коронавирус.

В Германия са направени повече тестове, отколкото в Италия, например. По този начин са регистрирани по-леките случаи и така те са били изолирани навреме.

Също така в Германия заболелите от COVID-19  са повече млади хора, отколкото възрастни. Средната възраст е около 47 години.

Страната разполага и с база от 25 000 интензивни легла, което е в пъти повече от Франция, Италия или Великобритания. Продължава да се работи върху това капацитетът да бъде удвоен.

Мерките за сигурност в различните провинции са различни. В най-засегнатата провинция Северен Рейн Вестфалия няма пълна забрана за излизане, но всички магазини, освен хранителните и аптеките, са затворени.

Забранено е събирането на големи групи. Спазва се и дистанцията от метър между хората.