Ексклузивно: внучката на Бенито Мусолини пред bTV. Алесандра Мусолини иска отмяна на регламента, който позволява бежанци да бъдат връщани в държавите, от които са влезли в Европейския съюз. За бежанската криза с евродепутата разговаря Светослав Иванов.

Алесандра е дъщеря на италианския джаз пианист Романо Мусолини и внучка на фашисткия диктатор Бенито Мусолини. Дълго време баща й бяга от фамилното си име преди да се разкрие през 1950 г. Майка й е сестра на актрисата София Лорен.

Алесандра е родена в Рим и е любимата племенница на голямата актриса. София я въвежда и в света на киното с епизодични роли.

На 25 животът й рязко се променя. Все още студентка по медицина, влиза в политиката със замах. Става депутат от Неапол. Родената 17 години след смъртта на Дуче, Алесандра, посвещава влизането в политиката на дядо си. Телевизионните й изяви винаги са колоритни.

И ако в началото на политическата си кариера тя свободно защитава Мусолини и неговата идеология, днес внучката на Дучето мери всяка своя дума и избягва да говори за семейството си. Ревностна защитничка на правата на жените.

Иска химически линч за тези, които се гаврят с деца и жени. Какво е мнението й за бежанците? България и Италия - вратите на Европа.

"Ние оставяме възможността терористи и ислямисти да идват в Европа отворена. Мисля си, че контролът не е достатъчно добър. Хайде обяснете ми - как можеш да спреш всички и да разбереш кой от тях е терорист и кой не е. Кой може да каже това?! Много е сложно и е доста рисковано. В тази ситуация аз не мога да си обясня защо Съединените щати са толкова тихи... Много, много тихи... Само преди години те се намесиха в Афганистан с цялата си мощ, а сега не - мълчат. Не им пука...”, смята тя.

Цялото интервю с внучката на Бенито Мусолини гледайте тази вечер, в рубриката "Роуминг" на предаването "120 минути" по bTV