Заразеният с COVID-19 президент на САЩ Доналд Тръмп е настанен в Националния военномедицински център „Уолтър Рийд" в щата Мериленд. 

„Президентът остава в добро настроение, има леки симптоми, работи цял ден. Като предпазна мярка и по препоръка на лекаря му и медицинските експерти президентът ще работи през следващите няколко дни от президентските офиси в центъра „Уолтър Рийд“, съобщи прессекретарят на Белия дом Кейли Макенани.

Преди да отпътува за болницата, Тръмп пусна в „Туитър“ видеопослание, записано в Белия дом.

„Искам да благодаря на всички за огромната подкрепа. Заминавам за болница „Уолтър Рийд“. Мисля, че всичко е наред с мен, но трябва да сме сигурни, че всичко е добре. С първата дама всичко е наред. Благодаря на всички, оценявам го високо и никога няма да го забравя“, каза държавният глава на САЩ. На видеозаписа той стои прав и изглежда в добра кондиция.

След като пристигна във военномедицинския център „Уолтър Рийд“, Тръмп съобщи в „Туитър“, че с него всичко е наред.

Лекарите са препоръчали хоспитализиране на президента, за да може той да получи незабавни грижи, ако се наложи, заяви неназован представител на Белия дом, цитиран от Ройтерс. Източник на агенцията съобщава, че американският президент има лека температура.

По-рано лекарят на Тръмп Шон Конли заяви, че американският лидер се чувства отпаднал, но продължава да е в добро настроение.

Държавният глава на САЩ се зарази с коронавируса месец преди президентските избори на 3 ноември.