В Румъния беше потвърден първи случай на зараза с коронавирус. Той е жител на югозападния окръг Горж и е бил в контакт с италианеца, дал положителна проба след завръщането си у дома от северната ни съседка.

Здравните власти в северната ни съседка посочиха, че пациентът е в добро здравословно състояние, не показва симптоми и ще бъде преместен в инфекциозна болница в Букурещ.

Първи случай е регистриран и в Дания - мъж, завърнал се от ски курорт в северна Италия, е дал положителна проба за вируса. Заразеният е поставен под домашна карантина.

Заразени с новия коронавирус вече има на всички континенти без Антарктида. От Световната здравна организация съобщиха, че за първи ден вчера новите случаи извън Китай са били повече от тези във страната, източник на заразата.

В Италия броят на заболелите нарасна до 400. От Ботуша съобщават и за трима излекувани с експериментална антивирусна терапия, включваща лекарства, използвани срещу ебола.

Другото голямо огнище на COVID-19 остава Южна Корея, където случаите вече са над 1500.

Страната отложи съвместните си военни учения със Съединените щати, след като вчера стана ясно, че американски войник е дал положителна проба за заболяването. А от Вашингтон препоръчаха на гражданите си да избягват пътуванията до Южна Корея.

В опит да се предпази от заразата, Саудитска Арабия спира временно влизането на поклонници в страната.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!