Пробите за коронавирус на пациентите в Стара Загора, Хасково, Шумен, Варна и Бургас са отрицателни. Отрицателни са и тези, взети на пациенти във ВМА.

Има изследван пациент и в Габрово, чиято проба също е дала отрицателен резултат за COVID-19.

Все още обаче се чакат резултатите на пациенти в Русе, както и на още двама – в Бургас и в Пловдив. Те ще бъдат готови утре.

Днес от кризисния щаб за борба с коронавируса подчертаха, че връщащите се пътници от рискови дестинации, които имат симптоми, ще бъдат поставяни под карантина. Останалите – без симптоми, ще бъдат насочвани към домашна карантина.

Късно снощи във Военномедицинска академия са настанени двама нови пациенти.

В Димитровград 53-годишна жена почина пред спешното. Жената пристига от Великобритания с диагноза  пневмония. Лекувала се е сама у дома с назначено лечение.

Аутопсията е потвърдила заболяването, но заради престоя ѝ в чужбина е взета и проба за коронавирус. Случаят се разследва от прокуратурата.

В Пловдив – 7-годишно дете, пристигнало от Мюнхен, остава под наблюдение в болницата. Засега няма причина да бъде изследвано за новата зараза. Днес по обед там е постъпила жена, идваща от Италия.

В Добричко 17 души, били в Италия, са под домашна карантина. При пристигането си в България всички са били прегледани на летището.

Общо 21 остават у дома и в Старозагорско.

В Шумен изолираните са трима. В спешното с грипоподобни симптоми са постъпили жена на 20 години и мъж на 23 години, завърнали се от Милано. Под карантина е и жена, имала контакт с тях. Резултати от тестовете им се очакват в петък.

Междувременно тази сутрин от правителствения самолет беше свалена журналистка с кашлица. Така премиерът Борисов и делегацията заминаха за Александруполис с един журналист по-малко.