Днес българската делегация с министър-председателя Бойко Борисов начело отлетя за Гърция с един журналист по-малко. Павлина Живкова от в. „Труд“ е била помолена да слезе от самолета малко преди потегляне. Причината – кашляла, докато чакала на вип терминала.

„Слязох заедно с лекаря, който беше на борда на самолета, след което от Терминал 2 дойдоха един медик заедно с Ангел Кунчев с термометър, за да ми премерят температурата. Когато дойдоха лекарите от Терминал 2, ми зададоха въпроса болна ли съм. Аз им казах, че съм настинала. Че от няколко дни кашлям, но нямам температура. Те ми измериха температурата. Оказа се, че наистина нямам температура, но ми казаха, че заради сигурността е по-добре да не пътувам“, разказа журналистът пред bTV.

И така, вместо да отрази заседанието на правителствата на България и Гърция, Живкова се връща обратно в редакцията си. Така и не разбира обаче каква е връзката между настинката и COVID-19.

„Дано предпазните мерки спрямо тези, които се връщат от държави, в които вече има регистрирани случаи на коронавирус да са такива, каквито днес бяха демонстрирани. И дано в България да не се появи човек, който е заразен с коронавирус. По ирония на съдбата обаче се оказа, че днес в Гърция вече е потвърден първият случай. Тази седмица имаше спешно заседание на съвета по сигурността към МС и една от мерките гласи следното: „14 дни карантина за всички, които се прибират от държави, в които има регистрирани случаи на коронавирус. Така че сега искам да попитам: Ще бъдат ли поставени под карантина всички, които днес бяха в Гърция“, коментира още Живкова.

По думите ѝ случилото се с нея щеше да е смешно, ако не беше в някаква степен тъжно и глупаво – от престараване.