Сагата "Игра на тронове" завършва, но феновете й могат да бъдат спокойни - снимките на сериал за предисторията й с участието на актрисата Наоми Уотс започнаха в Белфаст, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Временното заглавие на новия сериал е "Кървава луна". Действието в него се развива пет хиляди години преди събитията в "Игра на тронове". Сериалът ще проследи историята на Децата на гората и ще разкрие "ужасяващи тайни за Вестерос и истинския произход на белите бродници".

Продуцентите са събрали звезден актьорски състав. 

Актрисата Наоми Уотс съобщи миналата година, че е получила една от главните роли в "Кървава луна". Каква точно е тя, не е известно, но е на "харизматична високопоставена жена с тъмна тайна".

Това не е първата й роля в сериал. Британската актриса участва и в продължението на „Туин Пийкс”, снимано 25 години по-късно. Тя е работила и преди с режисьора Дейвид Линч. Именно ролята на Бети в „Мълхоланд драйв“ дава тласък на кариерата й.

Тя участва във филми като „Предизвестена смърт", „Четири сватби и едно погребение“, „Развод по френски“. Най-важен в кариерата й е „21 грама“ – филмът, който й носи номинация за „Оскар“.