"Имахме много приятен разговор с президента на САЩ Джо Байдън и обсъдихме теми от интерес както на Америка, така и на Европа. И въпреки че не сме член на ЕС, смятам, че те гледат на нас по същия начин, което президентът Байдън показа в разговорите".

Това е заявил премиерът на Северна Македония Зоран Заев пред МИА след среща с американския президент в кулоарите на срещата на върха на НАТО.

Заев споделя, че е „получил окуражаващи послания“ и обещание за посещение в Западните Балкани.

„Разговорите бяха първо за нашата енергийна връзка, която осъществяваме заедно чрез проекта Александруполис, но говорихме и за негово посещение в Западните Балкани. Възползвах се от възможността да го поканя, разбира се, той го прие положително, като ми каза, че познава Западните Балкани, работил е за Западните Балкани, имаме пълната подкрепа на Съединените американски щати и със сигурност ще планира посещение в неговия дневен ред“, каза Заев.

„Америка ни подкрепя през всичките тези 30 години независимост в областта на демокрацията, ценностите и напредъка и е важно за мен и нашия народ тази подкрепа да продължи“, каза премиерът.